Forsvarere sterkt kritisk til politihasj i Betew-saken

To av forsvarerne i Betew-saken reagerer kraftig på at politiet innførte 50 kilo hasj til Norge mot betaling og overleverte det til en narkotikaliga som de mener ledes av Metkel Betew. Her Betews forsvarer, advokat Marius Dietrichson.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
To av forsvarerne i Betew-saken reagerer kraftig på at politiet innførte 50 kilo hasj til Norge mot betaling og overleverte det til en narkotikaliga som de mener ledes av Metkel Betew. Her Betews forsvarer, advokat Marius Dietrichson. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): To av forsvarerne i Betew-saken reagerer kraftig på at politiet innførte 50 kilo hasj til Norge mot betaling og overleverte det til en narkotikaliga som de mener ledes av Metkel Betew.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Vidar Lind Iversen, som forsvarer en av de to brødrene i saken, mener politiet i Oslo skapte kriminalitet, mens Betews forsvarer, advokat Marius Dietrichson, kaller politiets metodebruk «grensesprengende», skriver VG.

– Det er i seg selv grensesprengende at politiet gjør en straffbar handling bare for å få innpass i et miljø, sier Dietrichson.

Han mener politiets metode muligens kan forsvares rettslig dersom de på et tidspunkt selv tar hånd om narkotikaen, slik at det ikke gjør noen skade.

– Men de gjør ikke det. De gir narkotikaen fra seg til et kriminelt miljø som antakelig selger dette videre til ulike brukere og underselgere. Metodebruken er uetisk, og forholdet er kanskje straffbart, sier Dietrichson. Lørdag ble det klart at Spesialenheten skal etterforske saken.

Iversen mener politiet ikke skulle ha satt hans klient i en posisjon hvor han begynte å forhøre seg om muligheter til å skaffe narkotika i Amsterdam. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus