OSSE: – Observatører beskutt i Ukraina

Wien (NTB): OSSE opplyser at observatører fra organisasjonen er beskutt øst i Ukraina. I tillegg skal en overvåkingsdrone være skutt ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dronen dokumenterte tyngre våpen nær russiskstøttede opprørere ved byen Horlivka, opplyser Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE). Den andre hendelsen fant sted i Donetsk-området, der observatører på patrulje ble beskutt med håndvåpen. Ingen kom til skade i hendelsen, opplyser Ertugrul Apkan, som leder OSSE-oppdraget i Ukraina.

Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier, som for tiden er formann for OSSE, reagerer kraftig på de to episodene.

– Det er med stor bekymring jeg har blitt fortalt om skytingen mot en patrulje og nedskytingen av en drone. Slike angrep mot det sivile, ubevæpnede observatøroppdraget i Ukraina er fullstendig uakseptable. De føyer seg inn i rekken av alvorlige hindre for oppdraget, og undergraver vår felles innsats for å opprettholde og sikre våpenhvilen, sier Steinmeier i en uttalelse.

– Jeg ber derfor alle sider om å respektere det som er avtalt og garantere sikkerheten til observatørene og sikre dem tilgang til hele konfliktområdet, uttaler han videre.

Steinmeier sier de som står bak skyteepisodene må stilles til ansvar. (©NTB) (©NTB)

Personvernpolicy