En av ti unge sender nakenbilder

En av ti ungdommer forteller at de har sendt nakenbilder av seg selv i løpet av det siste året. Det er nesten en fordobling på fire år.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
En av ti ungdommer forteller at de har sendt nakenbilder av seg selv i løpet av det siste året. Det er nesten en fordobling på fire år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Trondheim (NTB): En av ti ungdommer sier at de har sendt nakenbilder av seg selv i løpet av det siste året. Det er nesten en dobling på fire år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ser en jevn økning fra 2012 på digital utveksling av nakenbilder mellom ungdommene. Også kommentarer av seksuell art øker, sier seniorrådgiver Thomas Haugan-Hepsø i Medietilsynet til Adresseavisen.

Annethvert år undersøker tilsynet barn og unges medievaner. Resultatene offentliggjøres i rapporten «Barn og medier» utført av markeds- og meningsmålingsinstituttet Centio i Trondheim.

I 2012 sa 5 prosent av ungdommene at de hadde sendt nakenbilder av seg selv til andre. I 2014 hadde tallet økt til 7 prosent. Den ligger nå på 9 prosent.

Spørsmålene om nakenbilder og opplevd seksualisert press er stilt til unge mellom 13 og 16 år. Andelen som sender slike private bilder øker med alder. 14 prosent av guttene i tiende klasse (15-16 år) og 15 prosent av jentene på samme alder, svarer at de har sendt nakenbilder av seg selv.

Av dem som har sendt nakenbilder, sier en firedel av jentene at de har følt seg presset. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus