Meny

Høie vitnet i sykehuslokaliseringssaken

Helseminister Bent Høie (H) avviser alle påstander om at han er en del av en sammensvergelse mot Kristiansund i sykehuslokaliseringen. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steinkjer (NTB): Helseminister Bent Høie (H) avviser alle påstander om at han er en del av en sammensvergelse mot Kristiansund i sykehuslokaliseringen.

I fem dager har 19 personer gitt partsforklaringer eller vitneforklaringer i rettssaken som kommunen har reist mot Helse Midt-Norge i Inntrøndelag tingrett i Steinkjer. Fredag vitne helseministeren på videooverføring fra Oslo, skriver Adresseavisen.

Kristiansund kommunes advokat, Kjetil Wedervang Mathiesen, innledet med avisoppslag på Høies deltakelse i fakkeltog for nytt sykehus i Molde i 2011. Høie avviste at han innfridde valgløftet da han som helseminister gikk for at Høyre-styrte Molde skulle få det nye felles sykehuset i desember i 2014.

– I 2011 var vi i en helt annen fase i diskusjonen. Foran valget i 2013 uttalte jeg meg tydelig om dette. Jeg sa at hvis Høyre kommer i regjering, ville vi forholde oss til den prosessen som den sittende regjeringen hadde startet. Dessuten var tanken i 2011 at Molde og Kristiansund skulle ha hvert sitt sykehus, ikke et felles som i 2013, sa Høie blant annet.

Kristiansund kommune hevder det var planlagt og rigget at det nye fellessykehuset endte i Molde og ikke i Kristiansund. Kommunen vil ha vedtaket kjent ugyldig. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus