Meny

Al-Qaida-rekrutt dømt til 40 års fengsel i USA

33-åringen er dømt for å ha planlagt et angrep mot passasjerer på Heathrow flyplass utenfor London. Arkivfoto: Neil Hall / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB-AFP): En vietnamesiskfødt mann er i New York dømt til 40 års fengsel for å ha planlagt et selvmordsangrep mot Heathrow flyplass etter å ha fått opplæring av al-Qaida.

Minh Pham er en 33 år gammel konvertitt til Islam, som tilbrakte det meste av livet i Storbritannia. I 2010 reiste han til Jemen og fikk militær trening av al-Qaida på Den arabiske halvøy (AQAP). Han vendte tilbake til Storbritannia etter et drøyt halvår og etter å ha lovet å gjennomføre et selvmordsangrep. Oppdraget hans var å slå til mot sivile passasjerer som kom til Londons hovedflyplass Heathrow fra USA eller Israel.

– Jeg gjorde en svært alvorlig feil, og jeg angrer, sa Pham i retten før han brast i gråt med tanke på å tilbringe flere tiår bak murene, atskilt fra familien sin.

– Jeg er ikke vant til det amerikanske systemet og de strenge straffene.

33-åringen sier han aldri mente å skade neon, og at han bare sa ja til selvmordsangrepet for å kunne reise hjem. Påtalemyndigheten tror ikke på ham og sier han ikke har veket i sin tro på al-Qaida. Dommer Allison Nathan påpekte på sin side at Pham er dømt for en svært alvorlig forbrytelse og omtalte detaljene i bombeplanene som «ekstremt foruroligende».

– Pham var et betrodd, dyktig og, i en periode, målrettet medlem av AQAP, sa dommeren om den tiltalte. Pham erklærte seg i januar skyldig i å ha gitt støtte til al-Qaida og til å ha inngått forbund om militær opplæring og trening i bruk av automatvåpen. (©NTB) (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus