Meny

Mossack Fonseca stenger flere kontorer

Illustrasjonsfoto: Carlos Jasso / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Panama by (NTB-AFP): Advokatfirmaet i sentrum av Panama Papers-avsløringene legger ned sine kontorer i den britiske enklaven Gibraltar og på Jersey og Isle of Man.

– Det har vært en tung avgjørelse å ta, etter som Mossack Fonseca har vært til stede i disse territoriene i over 20 år, sier selskapet i en pressemelding. Selv om de tre kontorene blir lagt ned, lover selskapet å fortsette å betjene alle sine klienter.

Kunngjøringen om nedleggelsene kommer snaut åtte uker etter at de første rapportene om Panama-papirene dukket opp. Detaljer fra nesten fire tiår med arkivopplysninger fra Mossack Fonseca er avslørt. Først og fremst viser avsløringene hvordan banker i en rekke land- inkludert DNBs datterselskap i Luxembourg, brukte advokatfirmaet til å hjelpe kunder med å opprette selskaper i skatteparadiser. Blant dem som hadde benyttet seg av Mossack Fonsecas tjenester dukket det opp en rekke politikere, kjendiser og velstående mennesker over hele verden.

Selv om det å ha et selskap i et skatteparadis i seg selv ikke er ulovlig, åpner det for å unndra opplysninger fra andre lands myndigheter. Det gjør at enkelte bruker slike selskaper til skatteunndragelse og hvitvasking av penger.

Samtidig brukes de ofte i bistandsssammenheng, fordi flere av landene som mottar bistand ofte mangler et pålitelig bankvesen og annen økonomisk infrastruktur. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus