Meny

Utvalg sliter med bensinavgiften

Utvalget som skal hindre bensinkrig mellom Venstre og Fremskrittspartiet har foreløpig gitt opp og sendt problemet videre til Frp-leder Siv Jensen og Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Utvalget som skal hindre bensinkrig mellom Venstre og Frp, har foreløpig gitt opp og sendt problemet videre til partilederne og ministrene Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H).

I to måneder har representanter for Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti prøvd å bli enige om grønn skattekommisjons anbefalinger til regjeringen. Drivstoffavgiftene har vært en særlig stor utfordring; Venstre vil gjøre det dyrere å kjøre bil, mens Frp ikke vil ha økte drivstoffavgifter, skriver Dagens Næringsliv.

– Utgangspunktet for arbeidsgruppen er at vi skal komme med noen anbefalinger i løpet av våren, og at det skal være premissgivende for regjeringens arbeid med budsjettet for 2017, sa Frps finanspolitiske talsmann Hans Andreas Limi 1. mars.

Ifølge avisas kilder er det nå stopp i forhandlingene inntil partilederne, i første omgang finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg, avklarer viktige prinsipper.

Kildene fremhever at de vil bli enige, men ikke før de er helt nødt – det vil si før de avsluttende budsjettforhandligene i slutten av august. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus