Utvalg sliter med bensinavgiften

Utvalget som skal hindre bensinkrig mellom Venstre og Fremskrittspartiet har foreløpig gitt opp og sendt problemet videre til Frp-leder Siv Jensen og Høyre-leder Erna Solberg.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Utvalget som skal hindre bensinkrig mellom Venstre og Fremskrittspartiet har foreløpig gitt opp og sendt problemet videre til Frp-leder Siv Jensen og Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Utvalget som skal hindre bensinkrig mellom Venstre og Frp, har foreløpig gitt opp og sendt problemet videre til partilederne og ministrene Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I to måneder har representanter for Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti prøvd å bli enige om grønn skattekommisjons anbefalinger til regjeringen. Drivstoffavgiftene har vært en særlig stor utfordring; Venstre vil gjøre det dyrere å kjøre bil, mens Frp ikke vil ha økte drivstoffavgifter, skriver Dagens Næringsliv.

– Utgangspunktet for arbeidsgruppen er at vi skal komme med noen anbefalinger i løpet av våren, og at det skal være premissgivende for regjeringens arbeid med budsjettet for 2017, sa Frps finanspolitiske talsmann Hans Andreas Limi 1. mars.

Ifølge avisas kilder er det nå stopp i forhandlingene inntil partilederne, i første omgang finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg, avklarer viktige prinsipper.

Kildene fremhever at de vil bli enige, men ikke før de er helt nødt – det vil si før de avsluttende budsjettforhandligene i slutten av august. (©NTB)

Personvernpolicy