Meny

Fem soldater drept i eksplosjon i Mali

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bamako (NTB-AFP): Fem soldater ble drept og fire såret da bilene deres ble utsatt for en eksplosjon nord i Mali, opplyser myndighetene i landet.

– To kjøretøyer fra Malis væpnede styrker ble sprengt av en veibombe, som drepte fem soldater og såret fire andre, heter det i en uttalelse fra hæren i det afrikanske landet. Regjeringen sier den «vil gjøre alt for å finne de ansvarlige og stille dem til ansvar» for angrepet.

Tuareg-ledede opprørere allierte seg i 2012 med jihadister med koblinger til al-Qaida og tok kontroll over store og tynt befolkede områder nord i landet. Jihadistene ble stort sett drevet bort i en franskledet operasjon året etter, men har fortsatt med sporadiske angrep mot sikkerhetsstyrkene i landet.

Ulike væpnede grupper og smuglernettverk har helt siden uavhengigheten i 1960 gjort det vanskelig å stabilisere forholdene i Nord-Mali. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus