Spansk journalist sluppet fri i Colombia

Bogota (NTB-AP): Opprørere som sier de tilhører geriljagruppen ELN har sluppet fri en spansk journalist som forsvant for en uke siden. To andre journalister holdes fortsatt fanget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ble Salud Hernandez-Mora overlevert til en delegasjon ledet av en katolsk prest i den urolige regionen Catatumbo.

– Takk til alle som har bedt for meg, sa hun i en kort kommentar til en radiostasjon etter at hun var sluppet fri. Gruppen som har holdt den spanske journalisten fanget, sier to andre journalister vil bli sluppet fri i løpet av noen timer eller på lørdag, forteller en av prestene som var med da Hernandez-Mora ble overlevert.

Bortføringen av den profilerte spanske journalisten og de to TV-journalistene sjokkerte mange colombianere. Hendelsen kjennes som et gufs fra fortiden i et land som er i ferd med å komme fram til en fredelig løsning etter over et halvt århundre med væpnet konflikt.

I tillegg til ELN er også FARC-geriljaen og en mindre geriljagruppe aktive i området der journalistene forsvant. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus