USA bekymret for bombelageret

Washington (NTB-AFP): Kampen mot IS har gjort et solid innhogg i USAs bombelager. Luftforsvaret er bekymret for den minkende beholdningen av såkalte smartbomber

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slike bomber, som bruker GPS-styring og annen teknologi for å kunne sikte seg inn å presist som mulig på målet, er blitt brukt i stor grad i luftangrepene USA har gjennomført mot ekstremistgruppen IS siden 2014. I februar besluttet det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon å bruke 15 milliarder kroner på å kjøpe inn 45.0000 nye smartbomber, men foreløpig er forsyningen begrenset.

– Dette er fortsatt en bekymring, men luftforsvaret har gjennomført noen tiltak for å kjøpe flere våpen. de kommer først om rundt to år eller muligens enda senere, sier generalløytnant Charles Brown jr. ved den regionale overkommandoen som har ansvar for USAs militæroperasjoner i Midtøsten. Han sier forsvaret nå vurderer om det skal hente inn bomber fra andre regioner for å fylle på lagrene som forsyner luftangrepene mot IS. Den USA-ledede koalisjonen har gjennomført rundt 12.500 luftangrep mot ekstremistgruppen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus