Ekspertadvarsel mot Deloitte-granskingen av Vimpelcom

Eksperter advarer mot å stole blindt på konklusjonene i Deloittes granskingsrapport om Telenors rolle i Vimpelcom-saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Eksperter advarer mot å stole blindt på konklusjonene i Deloittes granskingsrapport om Telenors rolle i Vimpelcom-saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksperter advarer mot å stole blindt på konklusjonene i Deloittes granskingsrapport om Telenors rolle i Vimpelcom-saken. Telenor har betalt 17 millioner kroner for rapporten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Deloitte jobber for Telenor og i henhold til mandatet de har fått fra Telenor. Da sier det seg selv at man må ta konklusjonene som kommer i rapporten med en klype salt, sier president Curt A. Lier i Norges Juristforbund, til Klassekampen.

Telekonsernet skal ha betalt 17 millioner kroner for den 54 sider lange rapporten, ifølge avisa.

Fredag morgen holder kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget åpen høring om Næringsdepartementets eierskapsutøvelse i Telenor og Telenors håndtering av VimpelCom-saken.

Deloittes granskingsrapport konkluderer med at ingen Telenor-ansatte har bidratt til korrupsjon. Samtidig tar selskapet klare forbehold om at de ikke har hatt tilgang til informasjon om hvordan Telenor-toppene i Vimpelcom-styret har opptrådt.

BI-professor Petter Gottschalk mener det er svært spesielt å ta forbeholdet, fordi det ikke er opplagt, mener han.