Ekspertadvarsel mot Deloitte-granskingen av Vimpelcom

Eksperter advarer mot å stole blindt på konklusjonene i Deloittes granskingsrapport om Telenors rolle i Vimpelcom-saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Eksperter advarer mot å stole blindt på konklusjonene i Deloittes granskingsrapport om Telenors rolle i Vimpelcom-saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Eksperter advarer mot å stole blindt på konklusjonene i Deloittes granskingsrapport om Telenors rolle i Vimpelcom-saken. Telenor har betalt 17 millioner kroner for rapporten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Deloitte jobber for Telenor og i henhold til mandatet de har fått fra Telenor. Da sier det seg selv at man må ta konklusjonene som kommer i rapporten med en klype salt, sier president Curt A. Lier i Norges Juristforbund, til Klassekampen.

Telekonsernet skal ha betalt 17 millioner kroner for den 54 sider lange rapporten, ifølge avisa.

Fredag morgen holder kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget åpen høring om Næringsdepartementets eierskapsutøvelse i Telenor og Telenors håndtering av VimpelCom-saken.

Deloittes granskingsrapport konkluderer med at ingen Telenor-ansatte har bidratt til korrupsjon. Samtidig tar selskapet klare forbehold om at de ikke har hatt tilgang til informasjon om hvordan Telenor-toppene i Vimpelcom-styret har opptrådt.

BI-professor Petter Gottschalk mener det er svært spesielt å ta forbeholdet, fordi det ikke er opplagt, mener han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus