Meny

UDI har betalt 2,5 milliarder til store asylselskap

Den største aktøren innen asylmottak, Hero, har blant annet med driften av ankomstmottaket i Råde i Østfold å gjøre. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): I 2015 og hittil i 2016 har Utlendingsdirektoratet (UDI) betalt ut nærmere 5 milliarder kroner til operatører av asylmottak. De seks største har fått halvparten.

Det er Dagens Næringsliv som har fått UDI til å utarbeide en oversikt over hvor mye landets største operatører av asylmottak siden flyktningkrisen startet.

Hero Norge er den største mottakeren, med 1,46 milliarder kroner.

– Når staten har behov for oppbygging, er det en av våre oppgaver å mobilisere sterkt. Vi gjorde en veldig stor jobb i fjor høst med å skaffe innkvartering for UDI, sier konsernsjef Tor Brekke.

– Det er stor sannsynlighet at vi mot slutten av året ser en ganske stor nedbygging av mottakskapasiteten i Norge. En stor oppbygging etterfølges av en stor nedbygging. Sånn har det alltid vært. Det er ganske stor overkapasitet av mottaksplasser i dag, fortsetter han.

De fem andre storaktørene er ifølge oversikten Link-gruppen (349 millioner kroner), Norsk Folkehjelp (330 millioner kroner), Norsk Mottaksdrift (178 millioner kroner), Nord-Norsk Mottakssenter (109 millioner kroner) og Fossnes (96 millioner kroner). (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus