Meny

Små hoteller sliter etter streiken

Illustrasjonsbilde: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Hotellstreiken er over, men flere av hotellene sliter med å reise seg igjen. Noen småhoteller er usikre på om de er i stand til å fortsette driften, skriver VG.

Halvparten av de ansatte på Lille Hamarøy hotell i Nordland ble tatt ut i streiken fra første dag. Hotellsjef Simona Aasjord syns det er overraskende at de ble tatt ut i streik så tidlig når hotellet er såpass lite.

– Vi har verken kapital eller andre midler på bok, men jeg håper vi klarer å holde oss over null når året er omme, sier hun til avisen.

Også Bårdshaug herregård i Orkanger sliter etter et tap på 2,1 millioner kroner som følge av streiken og må trolig si opp tre til fire ansatte.

– Ti prosent av vår totale omsetning gjennom året er borte. Det klarer vi ikke å ta inn igjen, sier hotelldirektør Magnus Müller Lysholm til Avisa Sør-Trøndelag.

Totalt har 7.163 hotell- og restaurantarbeidere vært tatt ut i streik mellom 24. april og 21. mai. Mellom 700 og 800 bedrifter ble rammet, og over 40 hoteller måtte stenge. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus