Meny

To skutt og drept i Østerrike

To personer omkom da en 27-årig mann skjøt inn i folkemengden på en konsert i Nenzing, nær Vorarlberg i Østerrike. Foto: Dietmar Mathis / Afp

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer er skutt og drept og elleve er såret i en skyteepisode på en konsert i Østerrike. Gjerningsmannen skjøt deretter seg selv, opplyser politiet.

Skyteepisoden fant sted på et konsertområde i Nenzing ved 3-tiden natt til søndag da en 27 år gammel mann skjøt rundt seg mot en folkemengde.

150 personer skal ha vært tilstede på konserten som en lokal motorsykkelklubb arrangerte, skriver Focus.de.

Bakgrunnen for hendelsen er uklar, melder det østerrikske nyhetsbyrået APA. Det ble først meldt at tre personer skal ha omkommet, men dette ble korrigert søndag formiddag.

I følge politiet havnet 27-åringen i bråk med en kvinne som omtales som hans venninne eller kjæreste. Deretter hentet han et gevær fra bilen og skjøt rundt seg mot de om lag 150 gjestene som var samlet på stedet. Kvinnen ble ikke skadd.

Mannen rettet deretter våpenet mot seg selv og tok sitt eget liv, opplyser politiets talsperson Susanne Dilp til det østerrikske kringkastingsselskapet ORF.

Alvorlige skader

– Det nøyaktige hendelsesforløpet er fortsatt uklart, sier Dilp.

Hun opplyser videre at skadeomfanget til de elleve sårede er ukjent, men ORF melder at de elleve ble påført alvorlige skader. De sårede ble fraktet til flere sykehus i Vorarlberg.

Skremte konsertgjester løp i skjul inn i skogen og ut på en motorvei, melder sveitsiske SRF , som opplyser at de traumatiserte gjestene ble ivaretatt av helsepersonell.

– Grillfest med musikk

Nenzing er en liten by med 6.300 innbyggere. Ordfører Florian Kasseroler opplyser at konserten er en årlig festlighet som motorsykkelklubben The Lords har stått bak i ti år. Han omtaler konserten som «en stor grillfest med musikk» og sier den pleier å få besøk av mange unge mennesker.

Tidligere har det aldri vært problemer i tilknytning til disse arrangementene, opplyser Kasseroler.

Politiet hadde søndag ikke oversikt over hvor mange skudd gjerningsmannen fyrte av, men Kasseroler mener det dreier seg på 30-40 skudd og at det må ha vært et halvautomatisk våpen som ble benyttet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus