Meny

Kilder: Talibans leder trolig drept i Afghanistan

Akthar Mohammad Mansour ble utpekt som leder for Taliban-bevegelsen i Afghanistan i fjor sommer. Nå hevder amerikanske kilder at han trolig er drept. Foto: Reuters / NTB NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AFP-AP): Talibans leder mulla Akthar Mohammad Mansour er trolig drept i et amerikansk luftangrep i Afghanistan, opplyser kilder i Pentagon.

Mansour var målet for et droneangrep i et grenseområde mellom Afghanistan og Pakistan lørdag morgen, bekrefter det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon. Talsmann Peter Cook sier at de fortsatt jobber med å undersøke resultatet av angrepet, og kan foreløpig ikke bekrefte hvordan det har gått med Mansour.

En anonym kilde i Pentagon sier imidlertid at Taliban-lederen ble drept i angrepet, sammen med annen Taliban-kriger. Ingen sivile ble drept, ifølge kilden.

USAs president Barack Obama skal ha godkjent angrepet og ble holdt oppdatert før og etter at det var gjennomført, ifølge en ansatt i Det hvite hus.

Mansour ble utpekt som leder for Taliban-bevegelsen i Afghanistan i fjor sommer etter at det ble kjent at islamistbevegelsens grunnlegger, mulla Omar, var død.

Da Mansour tok over, trodde mange at han var en dialogens mann. Han ble beskrevet som en pragmatiker som er åpen for samtaler, men i stedet har han gjentatte ganger nektet å gå i fredssamtaler med den afghanske regjeringen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus