Meny

Exaggerator vant Preakness

Exaggerator med Kent Desormeaux på ryggen vant Preakness Stakes lørdag. Foto: Tommy Gilligan, USA Today Sports / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Baltimore (NTB-AP): Exaggerator greide omsider å slå Nyquist på galoppbanen. Seieren i Preakness Stakes lørdag knuste håpet om å få en Triple Crown-vinner for annet år på rad.

American Pharaoh ble i fjor første hest med seier både i Kentucky Derby, Preakness Stakes og Belmont Stakes siden Affirmed i 1978. Mange trodde at Nyquist kunne greie det i år.

Exaggerator tok ledelsen tidlig på oppløpet ved å passere en sliten Nyquist. Til slutt ble det seier med tre og en halv lengde foran Cherry Wine på den regntunge Pimlico-banen foran anslagsvis 134.000 tilskuere.

Tidligere har Exaggerator fire tunge tap mot Nyquist, det forrige i Kentucky Derby.

Nyquist var favoritt til 1,6 i vinnerodds i feltet på 11 hester. Den tidligere ubeseirede hesten duellerte med Uncle Lino om ledelsen gjennom det meste av løpet, men så var det Exaggerators tur.

Jockey Kent Desormeaux så en åpning på vei ut av siste sving, tok hesten litt ut, og så var Exaggerator i front. Vinnertiden ble 1.58,31. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus