Juventus knuste Milans Europa-håp med cupseier

Juventus-spiller Álvaro Morata jubler for scoring, mens Milan depper. Foto: Alessandro Bianchi, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Roma (NTB-DPA): Juventus ble italiensk dobbeltmester for annet år på rad med 1-0-seier i cupfinalen, mens Milan misbrukte siste sjanse til europacupspill neste sesong.

Det måtte ekstraomganger til for å kåre en italiensk cupmester i Roma da det sto 0-0 etter full tid. Etter 110 spilte minutter satte innbytter Álvaro Morata inn det avgjørende målet som gjorde at Juventus kunne juble enda en tittel. Torino-klubben vant nylig serien for femte sesong på rad.

Det er første gang et italiensk lag vinner både serie og cup to år på rad.

Spanske Morata hadde bare vært på banen i to minutter da han fikk stå umarkert bakerst i feltet. På volley sendte han ballen i mål ved nærmeste stolpe.

– Jeg er veldig glad for denne seieren og ligatittelen. Det betyr mer Juve-suksess. Vennene mine sa at jeg ville komme inn og score, sa Morata etter kampen.

Milan gjorde et godt forsøk på å snyte seriemesteren for en ny tittel og var det førende lag både målt i ballbesittelse og avslutninger. Scoringer ble det ikke av det. (©NTB)