Meny

Costa satte punktum for Bayern

Her setter Douglas Costa inn den avgjørende straffen som sikret Bayern München cupgullet i Tyskland. Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berlin (NTB-DPA): Brasilianske Douglas Costa satte inn den avgjørende straffen da Bayern München slo Borussia Dortmund i den tyske cupfinalen og ble dobbeltmester.

Verken Bayern München eller Borussia Dortmund klarte å finne veien til nettmaskene i cupfinalen, og dermed måtte de to lagene, som endte som henholdsvis nummer én og to i årets Bundesliga, ut i straffesparkkonkurranse.

Der var det Bayern som til slutt var best og vant 4-3 etter at Dortmund-spillerne Sven Bender og Sokratis Papastathopoulos misbrukte sine straffer. Benders skudd ble reddet av Manuel Neuer, mens Papastathopoulos skjøt stolpe-ut.

Både Bayerns Robert Lewandowski, årets toppscorer i Tyskland, og Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang hadde muligheten til å sende sitt lag i ledelsen i annen omgang i ordinær tid, men begge satte ballen over. Heller ingen andre klarte å score, og dermed måtte to slitne lag ta fatt på en ny halvtime på Olympiastadion i Berlin.

I ekstraomgangene kom det heller ingen scoringer, og bein med kramper måtte ut i straffesparkkonkurranse. For Dortmund bommet både Bender og Papastathopoulos, mens Joshua Kimmich skapte ny spenning da han gjorde det samme for Bayern. Han prøvde et skudd midt i mål, og keeper Roman Bürki fikk det lett da han ble stående.

Arturo Vidal, Lewandowski og Thomas Müller traff derimot med sine straffespark for Bayern. Douglas Costa kunne dermed sikte cuptittelen for München-laget da han gikk fram for å ta lagets siste straffe. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus