Meny

Ellis sikret Canada finalebilletten

Canadas Ryan Ellis feirer sin matchvinnerscoring mot USA. Canada møter Finland i VM-finalen i ishockey. Foto: Grigory Dukor, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moskva (NTB): Søndagens finale i ishockey-VM blir mellom Canada og Finland. Det ble klart etter at Ryan Ellis ga canadierne 4-3-seier over USA i semifinalen.

Canada kom best i gang og ledet 2-0 etter den første perioden i Moskva. Da hadde Brendan Gallagher gitt laget ledelsen etter ni minutters spill, før Brad Marchand økte ledelsen etter 18 minutter.

Men USA var langt fra kjørt og kom skikkelig tilbake i midtperioden der Canada ga fra seg initiativet. Auston Matthews reduserte for USA, mens David Warsofsky utlignet til 2-2. Amerikanerne var ikke ferdige, og Tyler Motte sendte USA opp i føringen i samme periode. Ledelsen varte imidlertid ikke så lenge. Sju minutter senere ordnet Canadas Derick Brassard balanse i regnskapet.

Lagene gikk inn til tredje periode med 3-3, men det tok bare halvannet minutt før Canada scoret sitt fjerde mål for kvelden. Ryan Ellis satte inn et vakkert mål, og USAs keeper rakk ikke å reagere før pucken hadde sust i mål. Dermed måtte USA innse at Canada var tilbake i føringen.

Denne gangen klarte ikke amerikanerne å komme tilbake, selv om skuddstatistikken i siste periode ble vunnet hele 11-4.

– Vi gjorde noen feil som holdt på å koste oss dyrt, men vi greide å vinne til slutt. Det er aldri lett mot USA, sa Matt Duchene, som var med da Canada ble verdensmester i fjor. Søndag får laget sjansen til å forsvare tittelen. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus