Meny

Juncker om Brexit: «Desertørene» vil ikke bli tatt godt imot

President i EU-kommisjonen Jean-Claude Juncker advarer britene mot en Brexit. Foto: Max Rossi / Reuters. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brussel (NTB): Brussel (NTB): EU-kommisjonens president, Jean-Claude Juncker, advarer om at Storbritannia vil bli behandlet som «desertører» og et «tredjeland» dersom de velger å forlate EU.

– Jeg er sikker på at desertørene ikke vil bli tatt imot med åpne armer, sier Juncker i et intervju med den franske avisen Le Monde , som er gjengitt av britiske The Telegraph.

Kommisjonspresidenten gjør det tydelig at en eventuell Brexit vil få konsekvenser.

– Hvis britene sier nei til EU, noe jeg håper at de ikke gjør, så vil ikke livet i EU fortsette som før. Storbritannia må akseptere å bli behandlet som et tredjeland, som ikke vil bli håndtert med silkehansker, sier Juncker, i det som til nå er hans krasseste innblanding i debatten om hvorvidt Storbritannia skal forlate EU eller ikke.

Uttalelsene vekker liten forståelse hos Labour-politiker Gisela Stuart, som har engasjert seg i kampen for en Brexit.

– En ny dag, en ny trussel fra dem som prøver å skremme det britiske folket til å stemme for å bli i det mislykkede EU. Disse ekstraordinære kommentarene er en ny bunn, sier hun til Telegraph. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus