Costa Ricas hovedstad dekket med aske etter vulkanutbrudd

Innbyggere i San Jose i Costa rica har på seg masker for å beskytte seg mot asken og røyken fra vulkanen. Foto: Juan Carlos Ulate / NTB scanpix.
Innbyggere i San Jose i Costa rica har på seg masker for å beskytte seg mot asken og røyken fra vulkanen. Foto: Juan Carlos Ulate / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

San José (NTB-AFP): Lufta i Costa Ricas hovedstad San Jose er full av aske og røyk etter et utbrudd i vulkanen Turrialba, 30 kilometer unna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Biler og bygninger i hovedstaden er dekket med et lag av aske og det ligger en eim av svovel i lufta, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Det ser ut til å være det kraftigste utbruddet på seks år, sier vulkanolog Gino Gonzalez i et TV-intervju.

Store røykskyer velter ut av den 3.340 meter høye vulkanen. Lokale TV-kanaler viser bilder av stengte skoler og hundrevis av personer som strømmer til sykehusene med hud- og pusteproblemer.

Den nasjonale krisekommisjonen ber folk om å ha på seg masker og tette klær og om å beskytte lungene og huden sin fra asken. Vinden fra vulkanen blåser vestover – mot landets mest befolkede områder.

Ifølge TicoTimes begynte den vulkanske aktiviteten ved Turrialba på onsdag, men de kraftigste utbruddene så langt har kommet fredag. Flere flyavganger i området er innstilt. (©NTB)