Meny

Taiwans første kvinnelige president tatt i ed

Tsai Ing-wen ble fredag tatt i ed som Taiwans første kvinnelige president. Her får hun det offisielle seglet som bekrefter at hun er landets nye president. Foto: Pool / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taiwan (NTB-AFP): Tsai Ing-wen ble fredag tatt i ed som Taiwans første kvinnelige president.

Seremonien ble holdt ved presidentpalasset i Taipei. 20.000 gjester og jublende tilskuere bevitnet det historiske øyeblikket da Tsai Ing-wen sverget presidenteden.

Tsai er mer kritisk til Kina enn det forgjengeren Ma Ying-jeou har vært. Hun har likevel sagt at hun vil opprette «jevne, forutsigbare og bærekraftige» bånd til Kina og framholdt at hun ikke vil utfordre den mektige naboen.

Kun et fåtall av verdens stater anerkjenner Republikken Kina, som er Taiwans offisielle navn. Kina hevder at Taiwan er en kinesisk provins og har et uttalt mål om at øya skal tilbakeføres under kinesisk styre. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus