Meny

Brudd og enighet i lønnsoppgjøret for vekterne

Illustrasjonsbilde. Berit Keilen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): NHO Service har forhandlet vekteroverenskomsten med Norsk Arbeidsmandsforbund og Parat. Norsk Arbeidsmandsforbund er fornøyde, mens forhandlingene med Parat brøt sammen.

– Økonomien i avtalen mellom NHO Service og NAF kompenserer ikke våre vekteres ansvar- og kompetanseområder, heller ikke den ulempen det er å jobbe natt og helg, sier blant annet Parats forhandlingsleder Lars Petter Larsen.

Arbeidstakerorganisasjonen regner med at det blir mekling i løpet av to uker.

– Når arbeidsgiver ikke vil møte oss på noen av våre behov, setter de seg i en situasjon der det kan bli streik blant sikkerhetskontrollørene på Gardermoen og flere andre flyplasser, inkludert heliporter. Videre kan utbyggingen på Gardermoen og landanlegget ved Ormen Lange bli rammet ved en eventuell streik, sier Larsen.

Derimot ble det klart at de drøyt 3.500 vekterne som er organisert i Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) får 3,50 kroner mer per time i de ulike lønnstrinnene og en økning på 2,50 kroner timen på fagbrevtillegget. I tillegg økes forsikringsdekningen.

Noen tekstendringer som ble foreslått av Norsk Arbeidsmandsforbund er blitt vedtatt, blant annet presiseringer om lærlinglønn. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus