Meny

Kerry og Obama gratulerer Norge med dagen

Utenriksminister John Kerry skåler med statsminister Erna Solberg (H) under lunsjen i det amerikanske utenriksdepartementet etter det nordiske toppmøtet i Det hvite hus i Washington forrige uke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«På vegne av president Obama og det amerikanske folk uttrykker jeg mine ektefølte gratulasjoner til alle nordmenn mens dere feirer grunnlovsdagen», heter det i en uttalelse fra John Kerry.

Den amerikanske utenriksministeren skriver i sin 17. mai-hilsen at samarbeidet mellom USA og Norge er sterkt og at landene vil forbli «nære partnere i å fremme en visjon om en mer fremgangsrik, bærekraftig og trygg verden for oss og for fremtidige generasjoner».

Kerry har selv bodd i Norge i sin barndom og hilser ofte nordmenn med noen gloser på norsk.

«Fra Oslo til Minnesota, [hjemstaten] til det største norskamerikanske miljøet, vil 17. mai være en anledning til å feire den historien, kulturen og de verdiene som knytter våre nasjoner sammen», heter det i pressemeldingen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus