Kerry og Obama gratulerer Norge med dagen

Utenriksminister John Kerry skåler med statsminister Erna Solberg (H) under lunsjen i det amerikanske utenriksdepartementet etter det nordiske toppmøtet i Det hvite hus i Washington forrige uke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Utenriksminister John Kerry skåler med statsminister Erna Solberg (H) under lunsjen i det amerikanske utenriksdepartementet etter det nordiske toppmøtet i Det hvite hus i Washington forrige uke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

«På vegne av president Obama og det amerikanske folk uttrykker jeg mine ektefølte gratulasjoner til alle nordmenn mens dere feirer grunnlovsdagen», heter det i en uttalelse fra John Kerry.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske utenriksministeren skriver i sin 17. mai-hilsen at samarbeidet mellom USA og Norge er sterkt og at landene vil forbli «nære partnere i å fremme en visjon om en mer fremgangsrik, bærekraftig og trygg verden for oss og for fremtidige generasjoner».

Kerry har selv bodd i Norge i sin barndom og hilser ofte nordmenn med noen gloser på norsk.

«Fra Oslo til Minnesota, [hjemstaten] til det største norskamerikanske miljøet, vil 17. mai være en anledning til å feire den historien, kulturen og de verdiene som knytter våre nasjoner sammen», heter det i pressemeldingen.