Meny

FARC slutter med barnesoldater

Det har de siste dagene vært flere framskritt i fredsforhandlingene mellom regjeringen og FARC. Her fra en pressekonferanse i forrige uke. Fra venstre: Colombias forhandlingsleder Humberto de la Calle (t.v.), Norges representant Rita Sandberg, Rodolfo Benitez (Cuba) og FARCs hovedforhandler Ivan Marquez. Foto: Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Havanna (NTB-AFP): FARC-geriljaen lover å sende tilbake alle barnesoldater fra sine rekker. Avgjørelsen kommer som en del av fredsforhandlingene med den colombianske regjeringen.

– FARC-geriljaen har samtykket til å gjennomføre avreise for dem som er under 15 år gamle, så snart det er blitt enighet om vilkårene, skriver partene i fredsforhandlingene i en pressemelding.

Blant vilkårene det må bli enighet om, er hvordan barna skal bli overført og reintegrert til samfunnet.

De siste dagene har det kommet flere positive signaler rundt fredssamtalene mellom regjeringen og FARC, som foregår i Havanna på Cuba. Fredag sa president Juan Manuel Santos at han håpet at krigen med FARC-geriljaen vil være avsluttet «veldig snart» etter ytterligere framgang i samtalene.

– Vi håper at problemet knyttet til en endelig våpenhvile mellom FARC og regjeringen vil løses veldig snart, sa Santos til journalister under et besøk til London.

Dette vil bety «slutten på den væpnede konflikten», sa Santos, og han la til at det også vil bety «slutten for FARC som en væpnet gruppe». (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus