Skogbrannrammede får se sine ødelagte hus i ny app

Ødeleggelsene i byen Fort McMurray er enorme etter brannen. Her får Canadas statsminister Justin Trudeau en omvisning på brannområdet av brannsjef Darby Allen. Foto: Jason Franson / Pool / Reuters / NTB scanpix.
Ødeleggelsene i byen Fort McMurray er enorme etter brannen. Her får Canadas statsminister Justin Trudeau en omvisning på brannområdet av brannsjef Darby Allen. Foto: Jason Franson / Pool / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Fort McMurray (NTB-AP): Myndighetene i Canada har laget en app der rammede av den voldsomme skogbrannen i Fort McMurray kan se satellittbilder av hvordan det har gått med hjemmene deres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Provinsminister i Alberta, Danielle Larivee, advarer om at det kan bli traumatisk for enkelte å se bildene. I pressemeldingen i forbindelse med lanseringen av appen, oppga hun derfor nummeret til en hjelpetelefon for psykisk helse.

Ifølge Larivee viser bildene omfanget av brannskadene i byen Fort McMurray. Skogbrannen, som startet for to uker siden, førte til at over 80.000 innbyggere ble evakuert fra byen. Minst 2.400 bygninger ble totalskadd av brannen. (©NTB)