Meny

Skogbrannrammede får se sine ødelagte hus i ny app

Ødeleggelsene i byen Fort McMurray er enorme etter brannen. Her får Canadas statsminister Justin Trudeau en omvisning på brannområdet av brannsjef Darby Allen. Foto: Jason Franson / Pool / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fort McMurray (NTB-AP): Myndighetene i Canada har laget en app der rammede av den voldsomme skogbrannen i Fort McMurray kan se satellittbilder av hvordan det har gått med hjemmene deres.

Provinsminister i Alberta, Danielle Larivee, advarer om at det kan bli traumatisk for enkelte å se bildene. I pressemeldingen i forbindelse med lanseringen av appen, oppga hun derfor nummeret til en hjelpetelefon for psykisk helse.

Ifølge Larivee viser bildene omfanget av brannskadene i byen Fort McMurray. Skogbrannen, som startet for to uker siden, førte til at over 80.000 innbyggere ble evakuert fra byen. Minst 2.400 bygninger ble totalskadd av brannen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus