Meny

Clinton kjemper hardt for å parkere Sanders i Kentucky

Hillary Clinton gjør for tiden en siste innsats før nominasjonsvalget i Kentucky. Her fra et valgkamparrangement i Louisville søndag. Foto: Aaron P. Bernstein / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Louisville (NTB-AP): Hillary Clinton setter inn full innsats før nominasjonsvalget i Kentucky tirsdag. Håpet er å få parkert konkurrenten Bernie Sanders skikkelig.

Clinton reiser nå rundt til kirker og andre samlingspunkter i Kentucky, samtidig som hennes TV-reklamer sendes ut til delstatens 4,4 millioner innbyggere.

Den tidligere utenriksministeren leder fortsatt klart i kappløpet om å bli Demokratenes presidentkandidat, men den siste tiden har nye småseirer gitt konkurrenten Bernie Sanders vind i seilene. Han har lovet å bli i kampen fram til landsmøtet i juli og håper på to nye triumfer i nominasjonsvalgene i Kentucky og Oregon tirsdag.

Etter at Donald Trump nå står igjen som Republikanernes presidentkandidat, ønsker Clinton-leiren å rette oppmerksomheten mot selve presidentvalgkampen. Men med fortsatt motstand fra Sanders kan de foreløpig ikke gjøre det skiftet fullt ut. En seier i én av tirsdagens to delstater kan gi Clinton et verdifullt løft fram mot nominasjonsvalgene i California og New Jersey tidlig i juni.

Delstaten Oregon vil trolig gå til Sanders, men Clintons valgkamporganisasjon tror det er mulig å vinne i Kentucky. Søndag og mandag skal den tidligere utenriksministeren drive valgkamp i delstaten.

– Det kommer til å bli jevnt, men uansett, på samme måte som i valgene tidligere i måneden, så vil vi få ekstra delegater og komme nærmere å sikre nominasjonen, skriver Clinton-talsmann Brian Fallon i en epost. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus