Ufrivillige fotgjengerruss

Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er fortsatt flere dager – og netter – igjen av russefeiringen, men noen bil- og bussruss kan bli nødt til å haike den siste biten fram til 17. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nasjonaldagen kommer i år på tampen av en ekstra lang pinsehelg, og fest og feiring preger vårnettene mange steder i landet. Allerede natt til søndag, kan det se ut som om ikke alle kommer helt til mål med bil og buss i behold. Noen ble ufrivillige fotgjengerruss, i hvert fall for en periode.

Les også: Bjurstrøm provosert av kvinnesyn blant noen russ

I Vestfold oppsto det brann i motorrommet på en russebuss like etter klokken 3 om natten. Ingen personer kom til skade, men bussen måtte hentes av et bergingsselskap. Fra Gran på Hadeland melder politiet om russebilen «Tøm & Røm» som spilte så høyt at det tok fyr. Russen fikk slokket selv, men fikk med seg en formaning fra politiet om å legge seg på et «mindre brennbart volum».

Verre gikk det for gjengen som ble stoppet av politiet på Kolbotn. Bussen i seg selv var det ikke noe galt med, men det var altfor mange mennesker om bord. Dermed røk førerkortet til sjåføren, og bussen ble parkert.

Les også: Rektorer vil endre eller avvikle russefeiringen

Det er uvisst om motivet var hevn, men mens politiet var på stedet, prøvde en person fra bussen å stikke av med bilskiltene til lovens håndhever. Så fort det ble oppdaget, la vedkommende på sprang, og politiets søk var fånyttes. Finner de ikke en ny sjåfør på kort varsel, må uansett alle om bord være forberedt på å måtte ta beina fatt.

Også i Førde var det flere til stede enn det skulle være, ikke i en buss, men på en russefest på Festplassen. Flere av dem var mindreårige og beruset, og politiet sier «svært mange ungdommer» ble bortvist.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus