Meny

Venezuelas president truer med å fengsle fabrikkeiere

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Caracas (NTB-AFP): Venezuelas president Nicolás Maduro har beordret myndighetene til å ta over fabrikker som har stanset produksjonen og fengsle eierne.

Det skjer dagen etter at han fredag erklærte unntakstilstand i det kriserammede søramerikanske landet, som har verdens største oljereserver, men som er hardt rammet av den lave oljeprisen.

– Vi må ta i bruk alle midler for å gjenopprette produksjonskapasiteten, som er lammet av borgerskapet, sa Maduro til sine støttespillere på et møte i hovedstaden Caracas.

– Alle som ønsker å stoppe produksjonen for å sabotere landet, bør komme seg ut, og de som saboterer, skal legges i jern og sendes i fengsel, sa han.

Uttalelsen kommer etter at Venezuelas største næringsmiddelselskap, Polar Group, sluttet å produsere øl 30. april med den begrunnelsen at dårlig ledelse fra myndighetenes side gjør det umulig å importere bygg. Selskapet eies av milliardæren Lorenzo Mendoza, en erklært Maduro-kritiker. Presidenten har beskyldt Mendoza for å prøve og få hans regjering fjernet.

Opposisjonen mener Maduro bruker unntakstilstanden til å holde på makten. De har samlet inn mer enn 1,8 millioner underskrifter til støtte for en folkeavstemning for å få ham fjernet. Presidenten har beordret militærøvelser neste helg «for å være forberedt på alt». Unntakstilstanden er foreløpig gyldig i tre måneder, men ifølge Maduro vil den sannsynligvis vare ut året, kanskje lenger. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus