Mette-Marit initiativtaker bak bistandsnettverk

Kronprinsesse Mette-Marit. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kronprinsesse Mette-Marit. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kronprinsesse Mette-Marit er en av initiativtakerne bak et nettverk av velstående kvinner som bidrar til bistandsprosjekter rettet mot jenter og kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsessen sier til NRK, som har vært med henne på besøk til et bistandsprosjekt i Tanzania, at hun ville komme ut av konferanserommene og jobbe med vanlige folk. Det ønsket delte hun med visepresident Kate Roberts i den amerikanske bistandsorganisasjonen PSI.

– Vi tror, som også den norske regjeringen har sagt, at private penger må til dersom man skal nå FN-målene om å utrydde all fattigdom. Vår idé var å bruke private penger til å teste ut prosjekter i småskala og så la andre donatorer komme inn når de ser at det virker, forklarer Mette-Marit. Hun sier det er en slags fadderordning der hver av deltakerne bruker tid og penger på et bestemt prosjekt.

Les også: Satser på sosiale medier - dronningen eier ikke mobiltelefon

I tillegg til kronprinsessen og Roberts, er Melinda Gates, kona til Microsoft-gründer Bill Gates, blant initiativtakerne til The Maverick Collective. Kvinnenettverket blir presentert i København i pinsehelgen etter å ha jobbet i det stille i tre år.

– Vi ville bevise at vi fikk til noe først. Nå har vi 14 prosjekter i 14 land, vi har mer enn 250 millioner kroner og når rundt 300.000 kvinner og jenter, sier kronprinsessen.

Les også: Mette-Marit: – Vår jobb å lære prinsessen nynorsk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus