Meny

Småbrukarlaget: – Vi kunne ikke godta det økonomiske

Merete Furuberg er leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Norsk Bonde- og Småbrukarlag sier det ikke kunne godta økonomien i det siste tilbudet de fikk fra staten. Derfor brøt de forhandlingene.

Lørdag kveld opplyste Småbrukarlaget at en uke med intense forhandlinger ikke hadde brakt partene så nær hverandre at det var mulig for laget å inngå en avtale. På nettsidene sine forklarer organisasjonen hvorfor de ikke ville være med videre.

– Vi kunne ikke godta det økonomiske som vi til slutt ble tilbudt, sier leder Merete Furuberg.

Jordbruksorganisasjonene krevde 860 millioner kroner, hvor 577 millioner var såkalte budsjettmidler. De mente det beløpet var nødvendig for heve inntektene i landbruket og gi en fordeling som ville sikre mulighetene også for små og mellomstore bruk.

– Jordbrukets krav inneholdt en sterk prioritering av små og mellomstore bruk som inntektsmessig har sakket betydelig etter, forklarer Furuberg. Kravet innebar en inntektsvekst på 20.800 kroner per årsverk

Statens tilbud la en ramme på 90 millioner kroner, hvorav 70 millioner var budsjettmidler. I sluttsonderingene ble det økt til totalt 340 millioner kroner, der budsjettmidlene utgjorde 100 millioner. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus