Meny

Zimmermans våpen blir likevel auksjonert bort

Pistolen George Zimmerman (32) brukte da han skjøt Trayvon Martin (17) i Florida i 2012, havner likevel på nettauksjon. Foto: handout / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miami (NTB): Pistolen George Zimmerman (32) brukte da han skjøt Trayvon Martin (17) i Florida i 2012, havner likevel på nettauksjon.

I uken som gikk ble det kjent at den tidligere nabovakten hadde lagt ut pistolen for salg på nettstedet GunBroker.com. Budrunden skulle starte på 5.000 dollar, og Zimmerman frontet selv salget i et intervju med TV-stasjonen WOFL i Orlando.

Men få minutter etter at auksjonen skulle starte, forsvant annonsen som ble avsluttet med oppfordringen: «Hvis du vil ha fred, forbered deg på krig».

Ifølge ABC News ble våpenet trukket fordi det ble lagt inn skyhøye bud som var falske. Zimmerman bekrefter overfor TV-kanalen at den nye annonsen hos United Gun Group er gyldig. Startbudet er 100.000 dollar eller noe over 800.000 kroner. Og er du villig til å betale 500.000 dollar der og da, er pistolen din.

Oppføringen har tittelen «George Zimmermans pistol brukt 2/26/12.» Datoen er dagen Martin døde etter at han ble skutt av Zimmerman i Sanford i Florida mens han arbeidet frivillig som vakt i nabolaget.

Pistolen, en 9-millimeter Kel-Tec-modell, er helt i orden. Zimmerman betegner den som «et stykke amerikansk historie». 38-åringen ble frikjent for forsettlig drap i 2013. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus