Woody Allen tok ikke notis av overgrepsspøk i Cannes

Regissør Woody Allen (80) sier han ikke ble fornærmet av en voldtektsvits som ble fortalt fra scenen i hans nærvær da hans siste produksjon «Cafe Society» hadde premiere på filmfestivalen i Cannes onsdag.
Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix
Regissør Woody Allen (80) sier han ikke ble fornærmet av en voldtektsvits som ble fortalt fra scenen i hans nærvær da hans siste produksjon «Cafe Society» hadde premiere på filmfestivalen i Cannes onsdag. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cannes (NTB-AFP): Regissør Woody Allen (80) sier han ikke ble fornærmet av en voldtektsvits som ble fortalt fra scenen i hans nærvær, da hans siste produksjon, «Cafe Society», hadde premiere på filmfestivalen i Cannes onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Veteranregissøren satt på første rad under åpningsseremonien da kveldens vert, den franske skuespilleren Laurent Lafitte, fyrte av spøken som spilte på påstandene om at Allen skal ha misbrukt sin datter. Sleivsparket fikk publikum til å gispe.

– Det er en glede å se deg her i Frankrike, for du har spilt inn så mange filmer i Europa de siste årene, og enda er du ikke engang blitt dømt for overgrep i USA, sa den franske skuespilleren og komikeren, som blant annet spilte sammen Jean Reno i «De røde elvene».

Meningene var delte om hvorvidt kommentaren var rettet mot Allen – som aldri er blitt siktet for beskyldningene som har vært mot ham – eller hans kollega Roman Polanski, som i tiår har bodd i Europa for å unnslippe siktelsen mot ham for voldtekt av en 13-åring i USA.

Men det virket som Allen ikke tok notis av det som ble sagt fra scenen og nøyde seg med å si at «det skal mye til for å fornærme meg».

– Jeg er helt for at komikere kommer med hvilke vitser de måte ønske. Jeg er selv komiker, sa han til bransjemagasinet Variety. (©NTB)