Meny

Årets unge forskerfinalister er klare

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Tre unge forskerfinalister er kåret i den nasjonale konkurransen blant elever i videregående skole, med rundt 400 deltakere.

Hvert år velges tolv skoler ut til å delta i Holbergprisen i skolen , og 36 elevprosjekter fra hele landet var i år med i juryens vurdering.

Årets finalister er Frederik II videregående skole i Fredrikstad med prosjektet «Hvordan forstår ungdom begrepet hverdagsintegrering, og hvilke tanker har de om eget bidrag til hverdagsintegrering?», Randaberg videregående skole med prosjektet «Venteromskultur» og Stavanger katedralskole med «Når litt surdeig gjennomsyrer hele surdeigen. En studie av fellesskapet i Jehovas vitner».

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen kunngjør hvem som får 1., 2. og 3. prisen under prisutdeling på Bergen katedralskole onsdag 8. juni. Forskningsprosjektene mottar pengepremier på henholdsvis 15.000, 10.000 og 5.000 kroner.

Holbergprisen i skolen deler hvert år også ut en lærerpris på 15.000 kroner. Årets lærerpris går til Linda Romøren fra Randaberg videregående skole med rapporten «Fra mythos til logos».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus