HEF: – Kommunene betaler for lite til livssynsgrupper

Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tros- og livssynssamfunn utenfor Den norske kirke får titalls millioner kroner mindre i kommunal støtte enn de har krav på, ifølge en rapport fra Human-Etisk Forbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbundets avdeling i Buskerud har gjennom to år foretatt en kartlegging som viser at kommunene betaler ut 10 prosent mindre enn det lover og regler tilsier, skriver Vårt Land. Dersom avviket er like stort på landsbasis, tilsier det at tros- og livssynssamfunnene får mellom 25 og 30 millioner kroner for lite hvert år.

– Dette treffer nok ganske godt. Vi har også erfart at veldig mange kommuner har liten kompetanse om lover og regelverk på dette området, sier Terje Solberg, som leder kirkepolitisk utvalg i Norges kristne råd. Rådet er en paraplyorganisasjon for kristne trossamfunn.

Styreleder Gunn Marit Helgesen i kommuneorganisasjonen KS synes avviket høres stort ut og påpeker at det i utgangspunktet skal være likebehandling mellom Den norske kirke og andre tros- og livssynssamfunn.

Kartleggingen viser at den feilkilden som gir størst utslag, er investeringer i kirkebygg i Den norske kirke. Ved slike investeringer skal de andre gruppene få en tilsvarende sum per medlem, men investeringsmidler holdes ofte utenfor beregningsgrunnlaget, sier Nils Nordenstrøm, som har ledet arbeidet med rapporten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus