Meny

Regjeringen fikk bekymringsmelding om Telenor-eid selskap i Bangladesh

Telenor eier 55 prosent av Grameenphone, som er det største teleselskapet i Bangladesh. Telenor-logoen godt synlig i gatebildet i hovedstaden Dhaka. Foto: Stringer / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dhaka (NTB): Telenors datterselskap i Bangladesh kjemper for å hindre at ansatte får organisere seg, ifølge en internasjonal fagorganisasjon, som har sendt en bekymringsmelding til den norske stat.

I et brev til næringsminister Monica Mæland (H) som Klassekampen har fått innsyn i, skriver den internasjonale fagorganisasjonen Uni Global Union at de ansatte i Telenors datterselskap, Grameenphone, har ventet i mer enn tre år på å få registrert sin fagforening hos myndighetene i Bangladesh.

Ifølge organisasjonen har Grameenphone aktivt motarbeidet at de ansatte skal få organisere seg.

– Selskapet har i retten hevdet at de ikke kan anerkjenne Grameenphone Employees Union (GPEU) fordi omtrent 2.950 av Grameenphones 3.000 ansatte er klassifisert som ledere i selskapet og dermed ikke kvalifisert for fagforeningsrepresentasjon, skriver generalsekretær Phillip Jennings.

Telenor eier 55 prosent av selskapet, og kommunikasjonssjef Glenn Mandelid viser til at myndighetene i Bangladesh i 2012 avslo en søknad fra Grameenphones ansatte om å opprette en fagforening.

– I Bangladesh er det ingen tradisjon for fagorganisering innen telekom. For oss er det viktig at dette må skje i tråd med lokale lover og regler, og vi venter på myndighetenes avklaringer for å vite hvordan vi som arbeidsgiver skal forholde oss, sier han. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus