Svinebønder blir bedt om å produsere mindre

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det ligger an til en overproduksjon av svinekjøtt på 3.000 tonn i år. Norsvin ber produsentene bli med på dugnad for å få ned produksjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mars antydet prognosene et overskudd på 1.700 tonn svinekjøtt i år, men oppdaterte tall viser at det kan bli 3.000 tonn for mye koteletter, ribbe, skinke og annet fra grisen, skriver Nationen.

– Det hele er ganske enkelt. Salgsutviklingen på svinekjøtt er lik null, sier organisasjonssjef Gustav Grøholt i Norsvin. Mens økt produksjon er godt nytt i mange bransjer, er overskudd langt fra noen drømmesituasjon for Grøholt.

Noe av forklaringen på den høye produksjonen er rett og slett at bøndene har blitt flinkere, men nå ber Norsvin produsentene om å bremse. Organisasjonen ber produsentene bli med på en dugnad for å redusere overskuddet: 5 prosent færre bedekninger fra midten av mai til midten av juli, samt å redusere slaktevekten med to kilo.

– Vi gjør dette i håp om å få balanse i produksjonen og for ikke å komme i samme situasjon neste år, sier kommunikasjonssjef Karianne Eide Longva i Norsvin. Tilbakemeldingene fra produsentene skal så langt ha vært positive.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus