Meny

Amedia-sjef har tro på brukerbetaling

Konsernsjef Are Stokstad i Amedia. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsernsjef Are Stokstad i Amedia tror det er brukerbetaling, ikke nettannonser, som skal sikre journalistikkens fremtid.

51 av konsernets aviser melder om flere betalende abonnenter, skriver Klassekampen.

– Inntektene fra brukerbetaling øker jevnt og trutt. Og frafallet, det vil si andelen av abonnenter som velger å ikke fortsette, har aldri vært lavere, sier Stokstad.

Les også: Ny Amedia-eier vil kjempe for papiravisa

Samtlige 62 mediehus i konsernet har nå innført Aid, Amedias løsning for registrering, pålogging og nettbetaling. Over 410.000 brukere er nå registrert, og nesten halvparten av dem er innom daglig. Innen 2020 er planen at abonnentene skal gi inntekter på 1,4 milliarder kroner, like mye som i 2014. Stokstad er overbevist om at det er der finansieringen av lokaljournalistikken skal komme fra i fremtiden, ikke fra nettannonser.

– Den største inntektskilden for mediebransjen er og blir brukerinntekter. For noen år siden trodde alle i bransjen at de digitale annonseinntektene ville vokse inn i himmelen. Men i likhet med andre mediekonsern ser vi at denne vekstkurven har flatet ut. Hittil i år har vi faktisk hatt en nedgang, sier Stokstad.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus