Kongens kuer gikk amok i vårsola

Se vårslippet på Kongsgården.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en lang vinter i fjøset ble våryre kyr endelig sluppet ut i det fri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tradisjonen tro ble fjøsdøra på Bygdø Kongsgård åpnet denne varme mai-dagen. Mange mennesker møtte opp for å få med seg det elleville kuslippet i Oslo.

Kuslippet kan du se i videoen øverst i artikkelen.

Gården har rundt 60 melkekyr og 100 kalver og ungdyr og er Oslos største økologiske melkeprodusent. Den leverer cirka 360.000 liter melk i året fra kuene som melkes to ganger om dagen.

Etter slippet skal kuer, kalver og ungdyr få beite fritt fra midten av mai til slutten av september da det er familiedag på Bygdø Kongsgård.

Les også:

Veganer kjøpte ektemannens kuer for å redde ekteskapet

Ku fødte frisk og sunn kalv – med to hoder!

Se video fra fjorårets slipp:

I 2014 gikk kuene amok i vårsola: