Tusener demonstrerte mot nedlegging av Mauritanias senat

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nouakchott (NTB-AFP): Tusenvis av mennesker samlet seg lørdag i Mauritanias hovedstad Nouakchott for å protestere mot at president Mohamed Ould Abdel Aziz vil fjerne senatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Presidenten, som sikret seg makten etter et kupp i 2008, kunngjorde tirsdag at han vil holde en folkeavstemning som vil endre grunnloven, fjerne senatet og erstatte det med en «regional rådsforsamling».

Demonstrantene samlet seg til støtte for en koalisjon av ti opposisjonspartier, som har lovet flere protester dersom presidenten fortsetter å «provosere». De ropte slagord som «kom deg bort», «nei til gjengen av rovdyr» og «nei til utvidelse av mandater».

– Vi protesterer i dag for å fortelle Ould Abdel Aziz at grensen går ved grunnloven. Opposisjonen vil ikke inngå dialog når Ould Abdel Aziz allerede har definert samtaletemaene, men bare i en prosess som inkluderer garantier og temaer som er avtalt i fellesskap, sier opposisjonslederen Saleh Ould Henenna.

Presidenten sier han har bestemt seg for å gi opposisjonen tre til fire uker på å bestemme seg om de vil delta i samtaler, men han har foreløpig ikke satt noen dato for den planlagte folkeavstemningen.

Den tidligere generalen Abdel Aziz ble først valgt som president i det vestafrikanske landet i 2009, og deretter ble han gjenvalgt for en ny femårsperiode i 2014. (©NTB)