IS tar ansvar for drap på åtte politimenn i Egypt

Artikkelen fortsetter under annonsen

IS i Egypt tar på seg ansvaret for bakholdsangrepet der åtte sivilkledde politimenn ble drept i en forstad til Egypts hovedstad Kairo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det egyptiske innenriksdepartementet opplyser at en førstebetjent og sju andre politifolk ble drept i angrepet natt til søndag i byen Helwan, like sør for Kairo, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Fire gjerningsmenn stoppet politiets minibuss og pepret den med kuler før de flyktet fra stedet. Politiet har sperret av området rundt minibussen og lette søndag etter angriperne.

– Hevn

En lokal islamistgruppe som har erklært lojalitet til Den islamske staten (IS), hevder i en kunngjøring på nettet at de drepte alle som var i minibussen, og at de tok med seg politimennenes våpen da de trakk seg tilbake.

Det ble hevdet at angrepet var hevn for at «rene kvinner» holdes fengslet i landet.

Det har ikke latt seg gjøre å bekrefte hvorvidt kunngjøringen er ekte, ifølge DPA.

Også en annen gruppe som kaller seg Folkelig motstand, som knyttes til Muslimsk brorskap, hevdet på Facebook at det var de som gjennomførte angrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne gruppen satte handlingen i sammenheng med at det er tusen dager siden sikkerhetsstyrker slo ned på protestleiren til støtte for den avsatte islamistiske presidenten Mohamed Mursi.

Flere angrep

Jihadister har angrepet egyptiske sikkerhetsstyrker i årevis på Sinai-halvøya, men angrepene er blitt hyppigere etter at Mursi ble styrtet i et militærkupp i 2013. IS har tatt på seg ansvar for flere dødelige angrep mot sikkerhetsstyrker de siste par årene.

Det har imidlertid sjelden vært angrep i eller ved hovedstaden, ettersom sikkerhetsstyrkene i større grad har lyktes med å holde kontrollen her enn i Sinai-ørkenen.