Trump mener han ikke trenger et samlet parti

Donald Trump tror han kan vinne presidentvalget i USA uten støtte fra partifellene.
Foto: Jake Parrish / Reuters / NTB scanpix
Donald Trump tror han kan vinne presidentvalget i USA uten støtte fra partifellene. Foto: Jake Parrish / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

New York (NTB): Mange tar til orde for at Det republikanske partiet må samle seg bak Donald Trump om han skal vinne presidentvalget i november. Hovedpersonen selv sier han ikke trenger støtte fra partifellene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En økende andel republikanere – blant andre Mitt Romney og Bush-familien – har gjort det klart at de ikke kommer til å støtte Trumps forsøk på å bli USAs neste president.

Dersom han blir partiets kandidat til valget, står mangemilliardæren trolig overfor en knalltøff kamp for å slå Demokratenes sannsynlige kandidat Hillary Clinton. Men Trump tror han kan vinne uten støtte fra de sentrale skikkelsene i Det republikanske partiet.

– Må partiet være samlet? Jeg mener faktisk ikke det. Jeg er veldig annerledes enn alle andre, kanskje, som har forsøkt å bli president, sier Trump i et intervju med ABC News , som sendes i sin helhet på TV søndag.

– Jeg tror det hadde vært bedre om vi var samlet. Det ville vært noe bra ved det. Men jeg mener ikke at partiet faktisk må være samlet i tradisjonell betydning, fortsetter den kontroversielle eiendomsmogulen.

Trump mener han appellerer til velgere på begge sider av den amerikanske politikken, og at han kan vinne presidentvalget ved å ta mange stemmer fra Demokratene når Clinton – sannsynligvis – blir utnevnt som kandidat. (©NTB)