Partikollega prøver å stoppe riksrettsprosessen mot Rousseff

Brasils president Dilma Rousseff risikerer å bli stilt for riksrett, men støttespillerne hennes gjør alt de kan for å unngå det.
Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / NTB scanpix
Brasils president Dilma Rousseff risikerer å bli stilt for riksrett, men støttespillerne hennes gjør alt de kan for å unngå det. Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasília (NTB-AFP): Et medlem av Brasils underhus har henvendt seg til høyesterett i et forsøk på å stoppe senatets avstemning om hvorvidt president Dilma Rousseff skal stilles for riksrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Paulo Teixeira, som er partikollega av Rousseff i arbeiderpartiet, ber høyesterett annullere en avstemning i underhuset fra 17. april. Han hevder at politiske ledere har lagt ulovlig og urimelig press på medlemmene, som stemte for en riksrettssak med 367 mot 146 stemmer.

Opposisjonen anklager Rousseff for å ha pyntet på statens regnskaper i forkant av at hun ble gjenvalgt i 2014, og senatet skal etter planen foreta en endelig avstemning i saken kommende onsdag.

Torsdag ble underhusets leder Eduardo Cunha, en sentral og mektig skikkelse i forsøket på å få Rousseff stilt for riksrett, suspendert av høyesterett på grunn av anklager om at han har forsøkt å stanse en korrupsjonsgransking av ham selv. Teixeira håper dette kan styrke hans sak, og han hevder at Cunha har begått overtramp ved å presse andre medlemmer av underhuset til å stemme imot presidenten.

Ifølge Teixeira stemte flere medlemmer for riksrett fordi de fryktet represalier, deriblant å bli kastet ut av partiene sine, og ikke på bakgrunn av hva de egentlig mener. (©NTB)