El Chapo flyttet til fengsel i grenseby

Joaquín «El Chapo» Guzman.
Foto: Henry Romero / Reuters / NTB scanpix
Joaquín «El Chapo» Guzman. Foto: Henry Romero / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ciudad Juárez (NTB-AFP): Mexicanske myndigheter har overraskende flyttet narkobaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán til et fengsel i Ciudad Juárez, på grensen til USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overføringen skaper spekulasjoner om det kan knyttes til at han risikerer utlevering til USA. Dette avvises kontant av Eduardo Sánchez, talsmann for presidentkontoret i Mexico by.

– Det har overhodet ingenting med saken å gjøre, hevder han.

Domstoler i både California og Texas har levert anmodning om å få El Chapo utlevert. Narkokongen ble tatt av sikkerhetsstyrker i januar, etter å ha vært på rømmen siden juli i fjor, og president Enrique Peña Nieto har tidligere sagt at myndighetene jobber for å få ham overført til USA.

Nå sier myndighetene at de har flyttet Guzmán for å unngå et nytt rømningsforsøk mens de bygger om og styrker sikkerheten i fengselet i Altiplano, 90 kilometer nord for hovedstaden Mexico by.

150 politibetjenter var med for å passe på El Chapo da han landet på flyplassen i Ciudad Juárez ved daggry lørdag. USA opplyser til AFP at landet ikke ble informert om fangetransporten i forkant. (©NTB)