Cavani-hattrick da PSG banket GFC Ajaccio

Edinson Cavani viste fram scoringsformen lørdag. Her fra en tidligere kamp denne sesongen. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ajaccio (NTB): Paris Saint-Germain har for lengst sikret seg seriemesterskapet, men Laurent Blancs mannskap fortsetter å pøse på med mål. Edinson Cavani scoret tre da GFC Ajaccio ble slått 4-0 borte.

Uruguayaneren sendte PSG i føringen 13 minutter ut i oppgjøret, men han ga seg ikke med det. PSG-spissen la på til 2-0 og 3-0 etter henholdsvis 49 og 58 minutters spill. Svenske Zlatan Ibrahimovic fikk æren av å pynte på resultatet på overtid. Dermed endte oppgjøret 4-0.

Paris Saint-Germain topper den franske eliteserien hele 27 poeng foran tabelltoer Lyon. PSG har scoret 97 mål på 36 kamper i serien så langt.

Lyon viste også fram scoringsformen lørdag. Laget banket tabelltreer Monaco hele 6-1 på hjemmebane, blant annet etter et hattrick av Alexandre Lacazette. Lagets tre andre scoringer sto Rachid Ghezzal og Mapou Yanga-Mbiwa (2) for. Tidligere Chelsea- og Porto-stopper Ricardo Carvalho scoret Monacos trøstemål i matchen.

Monaco gjorde oppgaven tøff for seg selv etter 22 minutters spill, da Lacina Traoré fikk marsjordre av dommer Ruddy Buquet.

Saint-Étienne, igjen uten både Alexander Søderlund og Ole Selnæs, gikk på et 0-2-tap borte mot Nice. Gjestene pådro seg to røde kort i oppgjøret, da både Franck Tabanou og Kevin Malcuit (to gule) fikk marsjordre. (©NTB)