Bacca matchvinner for Milan

AC Milan kunne juble for tre poeng mot Bologna lørdag. Her fra en kamp mot Juventus forrige måned. Foto: Alessandro Garofalo / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Roma (NTB): Milan fikk spille 78 minutter med elleve mot ti i bortekampen mot Bologna, noe Milano-laget utnyttet. Carlos Bacca ble matchvinner for gjestene. Også byrival Inter tok tre poeng lørdag.

Brasilianske Bacca fikk nettsus fra straffemerket etter 40 minutter på Stadio Renato Dall'Ara. Milan ble godt hjulpet til seier av Amadou Diawara (18). Den unge Bologna-spilleren fikk nemlig marsjordre etter bare 12 minutters spill. Han pådro seg to gule kort på seks minutter, og dermed fikk hjemmelaget en svært tøff oppgave.

Kampen var generelt preget av mange kort. Dommer Daniele Doveri delte ut ti gule kort i oppgjøret. 1-0-seieren gjør at Milan klatret til 6.-plass i Serie A etter 37 kamper. Opp til seriemester Juventus er det hele 31 poeng, og Torino-laget har i tillegg en kamp mindre spilt enn Milan.

Milan-nabo Inter vant også lørdag. Laget slo Empoli 2-1 hjemme i Milano. Mauro Icardi sendte Inter i ledelsen etter 12 minutter, men Empolis Manuel Pucciarelli utlignet åtte minutter før pause. Det holdt ikke lenge. Tre minutter etter utligningen sendte Ivan Perisic hjemmelaget opp i føringen igjen, og flere scoringer ble det ikke.

Seieren sikret Inter fjerdeplass på tabellen, som gir direkte adgang til europaligaens gruppespill. Det var en seier som kostet, for målscorer Icardi haltet ut med en muskelskade.

– Hadde vi gjort alt som vi skulle, ville vi ikke blitt nummer fire. Men dette er plasseringen vi fortjener, for vi sløste bort det gode vi skapte de første seks månedene av sesongen, sa Inter-trener Roberto Mancini. (©NTB)