Meny

Minst elleve russ anmeldte voldtekter i fjor

Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Nye tall fra Kripos viser at det ble anmeldt minst elleve voldtekter i forbindelse med fjorårets russefeiring. Flere skal ha grenset til overfallsvoldtekter.

For første gang har Kripos kategorisert anmeldte russerelaterte voldtekter i fjor, skriver Dagsavisen. Av de elleve tilfellene var det tre tilfeller der det var mer enn én gjerningsmann. Blant gjerningsmennene var det både russ og ikke-russ som har oppsøkt russearrangementer.

– De sakene vi kikket på viste at det egentlig var lite beruselse. Ofrene hadde drukket, men de lå ikke rett ut. Halvparten av voldtektene grenset til overfallsvoldtekt. Det skjer fort, og det var ingen flørtefase i forkant. Alle elleve tilfellene skjedde i forbindelse med toalettbesøk eller i skogkanten, sier politioverbetjent Birgit Dramdal Haukland ved Kripos.

Også i år har det dukket opp voldtektssaker i forbindelse med russefeiringen.

En mann født i 1996 er siktet for voldtekt av en yngre jente i forbindelse med en fest ved Hordnesskogen i Fana i Bergen natt til 1. mai.

Samme kveld ble fire jenter dopet ned med GHB – ofte omtalt som «voldtektsdop» – på den samme festen, ifølge VG. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus