Jeb Bush vil verken stemme på Trump eller Clinton

Artikkelen fortsetter under annonsen

Miami (NTB): Jeb Bush, som tidlig måtte gi tapt for Donald Trump i den republikanske nominasjonskampen, sier han ikke har tillit til noen dem som ligger an til å bli presidentkandidater i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På sin Facebook-side skriver den tidligere Florida-guvernøren at han verken vil stemme på Donald Trump eller Demokratenes favoritt Hillary Clinton i valget i november. Bush gratulerer Trump med at han antakelig blir Det republikanske partiets kandidat, men sier han ikke kan støtte ham.

– Donald Trump har ikke vist riktig sinnelag eller karakterstyrke. Han har ikke vist respekt for grunnloven. Og han er ikke en konsekvent konservativ. Dette er grunner til at jeg ikke kan støtte hans kandidatur.

Bush peker på mange av de samme årsakene som eksperter har gjort til at Trump har oppnådd så stor støtte blant folket.

– Det er ingen tvil om at han har lyktes i å treffe den dype følelsen av sinne og frustrasjon som så mange amerikanere med rette føler i dag. Dette voldsomme sinnet er et resultat av frykten for framtiden, bekymringen over landets retning og frustrasjonen over lederne i Washingtons udugelighet og mangel på å gjøre ting bedre, hevder mannen som både er bror og sønn av tidligere presidenter.

– Hillary Clinton har vist seg å være en upålitelig, liberal politiker som – hvis hun blir valgt – vil representere en tredje periode med Barack Obamas katastrofale økonomiske og utenrikspolitiske agenda, skriver han om Clinton. (©NTB)