Solberg anklager Støre for å blåse opp arbeidsledigheten

Statsminister Erna Solberg (H) er ikke fornøyd med tallmaterialet Jonas Gahr Støre (Ap) bruker. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
Statsminister Erna Solberg (H) er ikke fornøyd med tallmaterialet Jonas Gahr Støre (Ap) bruker. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Erna Solberg (H) mener at Ap-leder Jonas Gahr Støre overdriver arbeidsledigheten ved å bruke misvisende tall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Stortingets spørretime onsdag viste Støre til tall fra Statistisk sentralbyrå om at 135.000 personer er arbeidsledige, noe som får Solberg til å reagere i et intervju med Dagbladet.

– Ap har høy retorikk. Det er ganske påtakelig at de velger å bruke tall som ingen faginstanser bruker. Sesongjustert AKU-ledighet er på 130.000 ledige, det vil si 4,6 prosent. Det er samme ledighet som i november i fjor, sier Solberg, som har fått mye kritikk fra Arbeiderpartiet for ikke å gjøre nok for å få ned arbeidsledigheten.

Bakgrunn: Stortinget presset Solberg om ledighetstiltak

Hun understreker at tallet på 135.000 finnes i råmaterialet, men at det ikke er sesongjustert.

– Så Ap velger å gjøre tallet større for at det skal passe til retorikken om at ledigheten øker. Den registrerte ledigheten er på 3,1 prosent, sier Solberg.

Ap-leder Jonas Gahr Støre avviser at han forstørrer ledighetstallene.

Les også: Andersen: – 45 personer mister jobben hver eneste dag