Fant overlevende etter jordskjelv i Ecuador

Illustrasjonsfoto: Henry Romero / Reuters / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Henry Romero / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 72 år gammel mann er reddet ut av ruinene av et hus som raste sammen i jordskjelvet i Ecuador for rundt to uker siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En gruppe redningsarbeidere fra Venezuela fant Manuel Vasquez, som hadde sittet fast i 13 døgn under restene av en bygning som raste delvis sammen da skjelvet med en styrke på 7,8 inntraff, opplyser Venezuelas ambassade i Ecuador. 660 mennesker mistet livet i jordskjelvet 16. april.

Vasquez ble oppdaget da redningsarbeiderne hørte lyder mens de undersøkte mulige strukturelle problemer.

Skjelvet var det verste i Ecuador på flere tiår og gjorde skade på veier og annen infrastruktur i turistområdene langs kysten, i tillegg til at en rekke bygninger kollapset.

Vasquez var dehydrert og desorientert da han ble funnet og ble lagt inn på sykehus med nyreproblemer. Han hadde også mistet flere tær.

Redningsarbeidere, leger, sykepleiere, brannfolk og folk i andre støttefunksjoner har kommet til Ecuador fra en rekke land for å bidra etter jordskjelvet. President Rafael Correa har varslet kraftige økonomiske tiltak for å kunne betale for gjenoppbyggingen, som er beregnet å koste rundt 24 milliarder kroner.